arrow Blog

Lofts estil industrial

Cinquanta anys després de l'aparició dels primers lofts a Nova York, aquesta categoria d'immobles segueixen sent una opció molt atractiva pels compradors d'habitatges d'alt standing que cerquen un espai que combini luxe, comoditat i disseny.

Malgrat que en els seus inicis els lofts eren residències de joves artistes i immigrants que no podien pagar-se el lloguer d'un apartament a la ciutat dels gratacels, amb el pas del temps el comprador d'aquest tipus de propietats ha canviat. Actualment es tracta de consumidors de bens de luxe.

 

L'estil industrial

Remuntant als seus orígens i, tenint en compte el perfil d'inquilí que habitava als lofts a la dècada dels 50, la majoria d'ells conserven un particular estil industrial, com una vella fàbrica, atès que es tractava d'habitatges situats a les naus.

Zones diàfanes i espaioses, parets de maó, sostres alts amb bigues al descobert i grans finestrals només són algunes de les particularitats que caracteritzen aquests immobles que gaudeixen d'una arquitectura sense pretensions amb estructures simples i senzilles així com escassos materials.

 

Aires de Nova York

Decorar un loft implica - tot i que no necessàriament - apostar per un estil industrial. Hi ha qui els agrada traslladar-lo a tot l'habitatge i d'altres que únicament prefereixen algunes habitacions.

En un cas o un altre existeixen certs detalls que han d'estar presents si o si. A continuació oferim una breu llista dels més destacats:

 

  • Canonades i bigues a la vista: deixar els conductes a la vista, així com les bigues independentment de si són de fusta o metall - és un element molt recurrent.

 

  • Reciclatge de moble: no cal invertir en mobles nous ja que just es vol aconseguir l'efecte contrari. Els mobles reciclats, vells o desgastats són els idonis.

 

  • Parets de maó: en color natural o pintades de blanc. Ambdues possibilitats són acceptades. Fins i tot hi ha paper decoratiu per imitar la forma i textura dels maons.

 

  • Ferro, acer i fusta: es tracta del trio de materials perfecte i indispensable. Atès que la majoria de mobles tindran una estructura metàl·lica que aportarà una sensació de fred és recomanable contrarestar amb peces de fusta.