arrow Blog

El sofà ideal

Per a molts, el sofà - de la mateixa manera que el llit - és una de les inversions més importants a l'entrar a viure en una casa, deixant la resta de mobles en un segon pla. Tant és així que no ha de limitar-se a ser un element bonic i combinable sinó que també cal que uneixi practicitat, comoditat i funcionalitat.

Al marge del disseny, el nombre de places, el teixit o l'estil – el qual ha d'estar en sintonia amb la resta de la decoració – un dels aspectes més destacables i que preocupa la immensa majoria dels compradors, és el color.

Malgrat que les opcions són múltiples anem a analitzar les més destacades, tenint en compte en quines ocasions són preferibles.

 

Grans dosis de claredat

Els tons clars són ideals en aquells casos en què es disposa de poc espai. El blanc o el beix són dos colors clau que destaquen per la seva versatilitat i facilitat a l'hora de combinar amb qualsevol estil, ja sigui minimalista, clàssic o modern.

Tots dos són atemporals i tenen el gran avantatge d'aportar grans dosis de lluminositat a la sala. A més, combinen a la perfecció amb una gran quantitat de colors de la paleta, des dels més càlids fins als més freds.

 

L'elegància dels tons foscos

El blau marí, el negre i el gris fosc són tres colors amb molta personalitat que aporten elegància i sofisticació a l'ambient. Poden combinar-se amb altres tons, encara que els neutres són la millor elecció.

La resta de mobiliari pot ser de fusta, per aconseguir un ambient harmònic, distingit i molt especial.

 

Tendències atrevides

En aquells casos en què es pugui permetre una renovació més constant del sofà, es pot optar per peces més exclusives i cridaneres.

Des sofàs amb colors atrevits i cridaners, com el groc, el vermell o el taronja, fins aquells que segueixen més les noves modes com és el cas dels que inclouen la tècnica del patchwork, obtenint un resultat únic i molt original.

 

Abans de prendre la decisió de compra, hi ha factors que cal valorar com la quantitat de llum natural que entra a la sala, el color de les parets, el protagonisme que volem que tingui el sofà, la possibilitat que s'embruti freqüentment si tenim algun animal domèstic, etc.