arrow Blog

Decorar el saló amb detalls medievals

Pels amants de l'art, la història, les llegendes i la fantasia, decorar el saló amb petits detalls al més pur estil medieval és un somni que pot fer-se realitat. Aquest estil combina a la perfecció la pedra, la fusta i el ferro forjat amb llums de veles o torxes. Aquesta combinació provoca una sensació d'austeritat i rusticitat que transporta a qualsevol persona a l'Edat Mitjana.

 

Mobles d'estil medieval per decorar

A l'edat mitjana, els mobles solien ser grans, massissos i pesats. En cas de disposar d'un espai petit, es recomana buscar versions del mobiliari adaptables a l'espai amb què es compta. En els salons grans, l'aplicació d'aquest tipus de mobles és perfecta perquè encaixa amb l'estil.

Les taules han de ser de fusta i preferentment amb un estil rústic, que provoca la sensació d'haver estat teletransportat cap a una altra època. Per la seva banda, les cadires més apropiades són les de fusta grans i massisses. Aquestes compleixen la funció de trona ​​com a l'època. Si el menjador està a la sala d’estar, les cadires de fusta amb o sense ornaments són perfectes per a l'ocasió.

Pel que fa a les prestatgeries, les de peu poden ser utilitzades per exhibir objectes o figures que facin referència a aquest període històric: llibres, escultures, armadures... a més, poden crear una perfecta atmosfera de temps i espai.

 

Il·luminació a l'estil medieval

Pel que fa a il·luminació artificial, el més apropiat per a decorar aquesta tipologia d'habitatges són les llums senzilles de llum càlida i tènue. Aquestes crearan un clima típic de l'època en combinació amb espelmes i torxes. Es tracta de trobar un ambient similar al del període històric en qüestió, tot i que no s'ha d'oblidar la llum natural, que, en cas de comptar amb ella, cal aprofitar-la al màxim.