arrow Blog

Torna l'estil Victorià. Converteix casa teva en un palau

Sens dubte, la tendència victoriana torna - carregada de novetats i sorpreses - per quedar-se. Per a aquells que no ho coneguin, es tracta d'un estil anglès que, sense arribar als extrems decoratius i ostentosos del seu predecessor el barroc, també inclou elements vistosos, una extensa gamma de colors i una gran quantitat de materials luxosos. En definitiva, recrea la moda dels palaus anglesos de l'època victoriana.

Pels amants dels canvis que vulguin portar la decoració de casa a un nou escenari, tractem els principals punts de referència d'aquesta tendència.

 

El paper d'Anglaterra

Anglaterra és un dels principals actors d'Europa. En el món de l'interiorisme i de la decoració, per exemple, el Regne Unit té un pes molt important, especialment si ens remuntem al segle XIX, època en què l'estil victorià va tenir la seva màxima esplendor.

En aquell temps, els colors més recurrents per adornar els palaus en què s'allotjava la noblesa, eren el blanc, el gris i el beix que es complementaven amb altres més foscos com l'ocre, el blau o el verd.

Actualment els tons segueixen sent els mateixos. No obstant els colors suaus - com el rosa pal - així com els cridaners - com el fúcsia - han anat guanyant terreny.

 

Luxe en materials i teles

Tant en els materials tèxtils com en les estructures, l'estil victorià compta amb un notable nombre d'elements recarregats. Les teles i els sofàs estan impregnats amb potents estampats que donen color i vitalitat a la resta dels elements que, com sempre, han d'estar en harmonia amb el conjunt.

 

Sostres alts i llum blanca, un altre key point

La llum i els sostres són importants si volem recrear un estil victorià com els d'abans. Per norma general, les motllures i peces decoratives combinen amb el sostre, mentre que la llum prové de grans làmpades situades al centre de l'estada.