arrow Blog

Tips per aconseguir un estil vintage

En decoració d'interiors, així com en altres àmbits com la moda o el disseny, l'estil vintage és entès com aquell que inclou elements i mobiliari que no arriben a catalogar-se com antiguitats però que s'inspiren en moments d'esplendor viscuts diverses dècades enrere.

Durant els últims anys la seva popularitat ha anat in crescendo i són molts els que han decidit donar un gir de 360 graus al seu habitatge optant per un ambient old fashioned, amb aires delicats i alhora romàntics.

 

Mobles amb molta personalitat

Taules, cadires, prestatgeries, còmodes, butaques, sofàs... és molt important treballar l'estètica del mobiliari per aconseguir un resultat brillant que ens permeti transportar-nos al passat en cada espai de l'habitatge.

Els mobles envellits o desgastats són un encert assegurat. Si es disposa de temps – i ganes – es pot valorar l'opció d'adquirir un vell i restaurar-lo. En cas contrari hi ha multitud de botigues que comercialitzen una àmplia varietat d'opcions al més pur estil retro.

Cal tenir en compte que hi ha mobles molt propis de la dècada dels anys 50 i 60 com els mobles bars, els aparadors, les vitrines o els rebostos, entre d'altres. Gràcies a aquests, el treball estarà millor aconseguit.

 

Detalls que marquen la diferència

El capitoné és, sens dubte, una de les tècniques d'entapissat més representatives del S. XIX i S.XX. Fins i tot en l'actualitat aquesta tendència ha traspassat les barreres de la decoració d'interiors arribant al sector de la moda on ha arrelat fortament en alguns models de col·leccions de calçat i accessoris, com bosses i carteres.

El sofà Chesterfield de cuir envellit és el model més icònic i més demandat que segueix les bases d'aquesta tècnica. Imprescindible per a aquells que vulguin aconseguir un estil més elegant.

Altres detalls que ajudaran a recrear un ambient vintage són la utilització de les finestres com a prestatgeries, per a col·locar llibres o plantes; la incorporació de vidrieres a les portes; l'ús de paper pintat en alguna paret o la inclusió d'elements antics decoratius, com càmeres de calaix.