arrow Blog

Surrealisme, l’art per sobreviure

En l'estil surrealista, el ventall d'artistes és com un túnel sense fi. Es tracta d'un moviment sorgit a França en la dècada dels anys 20 on apareix l'enigmàtic i el caos en les obres més emblemàtiques.

Des d'icones com Salvador Dalí, Frida Kahlo i Pablo Picasso, passant per Joan Miró i René Magritte entre molts altres, es construeix un món per escapar de la realitat. Un univers paral·lel sense normes ni barreres, on el caos és ordre i el prohibit està permès. D'altra banda, el surrealisme ha inspirat a grans dissenyadors, remetent-se en llars amb molta força.


L'ordre del desordre

Quan ens parlen de cases al més pur estil surrealista pensem en llars molt recarregades i poc elegants, i és que aquesta és una percepció molt poc objectiva. L'art ens obre els ulls, i ens ajuda a veure les coses com volem.

Per procrear el surreal art al teu habitatge, només has d’endinsar-te en aquest estil i buscar l'equilibri perfecte. Començarem per la sinuositat del color blanc a les parets, que ajudarà a potenciar el contrast de tots els elements que completaran els espais.

 

El bressol artístic

Tot el que completa les nostres quatre parets es presenta com un must per aconseguir una llar d'artista. Els quadres seran els nostres millors aliats, però hem de vigilar com els distribuïm. Si disposem de grans espais ubicarem dos o tres pintures; en espais reduïts, comptarem amb només una peça.

Llums prodigioses amb colors com el groc, el vermell i el blau donaran vida al surrealisme juntament amb les seves estructures amb aires geomètrics. També podem optar per butaques majestuosos bicolor per donar un to més calmat i sofisticat.

 

In Wonderland

Els mobles amb formes atípiques subjectats per catifes d'animals ens ajudaran a endinsar-nos en un món com el d'Alice in Wonderland i veure més enllà del que és natural.

Com a punt final i per als amants de la tendència eco-friendy, podem incorporar algunes plantes misterioses com l’Heliconia, el Crotòn i la Galatea