arrow Blog

Planificació i distribució del dormitori

El dormitori és una de les habitacions de la casa en què prima la comoditat i el benestar. Per aquest mateix motiu, dissenyar un espai agradable que convidi a gaudir de l'estada és fonamental.

Tot i que sol ser una zona en la qual no es compta amb un excés de mobiliari i en la qual les opcions són "limitades", hi ha diferents fórmules per aconseguir que sigui el lloc perfecte per a qualsevol persona.

 

Una correcta planificació

La planificació i el disseny del dormitori no haurien de variar molt de qualsevol altre espai de la llar. Per evitar errors és important començar fent un planning de l'espai disponible i de les idees decoratives que es tinguin en ment.

Cal prestar atenció a les cantonades, les finestres, els armaris de paret - si els hagués -, les preses de llum, el balcó, la terrassa i les portes. Una vegada que s'hagin contemplat totes les dades importants, és el moment d'escollir l'estil decoratiu que més ens atreu, el mobiliari que millor pega i la ubicació idònia.

 

Els mobles essencials

Tot i que cada un té les seves prioritats a l'hora d'organitzar el dormitori, el llit - com és lògic - segueix sent l'actor principal d'aquesta obra. Al voltant de la mateixa es situaran la resta dels mobles que també cobren un paper rellevant en tot el conjunt.

Un dels punts més importants de tot el procés és el de decidir l'estil dels mateixos perquè la decoració de l'habitació sigui unànime. En aquest punt és realment important mantenir una linealitat respecte a la resta de mobles, colors, estils i formes.

Cal tornar al planning i decidir on situar aquests mobles. En el cas dels armaris hi ha varies possibilitats atès que, des de fa un temps, hi ha armaris encastats, exteriors o nous formats com els rucs, encara que això són apostes més arriscades.

Coherència i linealitat són els elements clau per aconseguir un bon resultat.

 

Una habitació més pràctica

El que per a molts, dècades enrere, va ser una habitació normal i corrent, avui s'ha convertit en un dels espais més importants i millor cures de la casa. N'hi ha que segueixen connectats a la feina a casa i escullen l'habitació per continuar amb la seva rutina o altres que decideixen veure la televisió des de la mateixa llit per una qüestió de comoditat.

Si tu també apostes per una habitació més pràctica, no deixis d'incloure aquesta idea. Sigui com sigui, la nostra recomanació és què puguis dissenyar un espai d'acord a les teves necessitats, sense massa mobiliari i deixant espai per a la teva moviment. Una àrea que et permeti estar còmode, relaxat i centrat en el teu dia a dia.