arrow Blog

Parets, més enllà de pintura i paper

Amb el pas del temps, en tots els sectors, sorgeixen noves modes, estils, dissenys... Com era d'esperar, en arquitectura i en disseny, aquesta regla també es compleix.

En qualsevol habitatge, les parets, tot i que solen tenir menys protagonisme del que els pertoca, són un element clau atès que permeten recrear diferents ambients i jugar amb la creativitat per aconseguir espais únics.

Plaques, detalls de fusta, miralls o vinils són només algunes de les últimes tendències que han provocat que les parets llises o empaperades passin a un segon pla.

 

Fusta, un material acollidor

Els revestiments de fusta permeten afegir un extra de calor humà a qualsevol llar, un punt molt destacable si l'immoble està ubicat en una zona de fred i es vol contrarestar aquest efecte.

Cal destacar que no és estrictament necessari cobrir la paret sencera d'aquest material, sinó que es poden afegir formes irregulars, fins i tot en diferents tonalitats, per fugir de l'excés. Les parets de fusta són fàcilment combinables així que els miralls o els elements decoratius amb centelleigs brillants són dos aliats perfectes.

 

Acer i plaques

Revestir les parets amb plaquetes metàl·liques - gairebé sempre d'alumini -, metalls o elements fred és una altra de les fórmules que està tenint millor acollida en els últims temps.

Aquesta mena de materials aporten a l'habitatge un estil més comercial, totalment oposat al plantejat prèviament. Habitualment l'estil industrial és el que sol incloure l'alumini com a material primordial.

 

Maó, antic i versàtil

L'element base per a la construcció de la major part dels habitatges, avui dia ha passat a convertir-se en una solució per decorar qualsevol llar.

El maó ofereix infinites possibilitats. Les versions més clares maximitzen les seves propietats en espais en què comptem amb llum natural. Els models més foscos solen utilitzar-se per crear combinacions de color, mosaics o patrons.

Si es combina correctament, el maó pot crear un estil rústic o de tall industrial.

 

Marbre, clar i senzill

Tot i que va tenir el seu auge en la primera meitat del S. XX, el marbre ha tornat a convertir-se en tendència.

Entenem que això es deu, principalment, a la senzillesa de la seva cura i les virtuts de la seva composició. Tot i que no es tracta d'un element econòmic, si s'utilitza únicament en determinats espais com banys, prestatgeries o parets, sí que és assequible.

Sens dubte el marbre atorga una sensació d'amplitud, higiene i tranquil·litat que el converteixen en un material molt desitjat.