arrow Blog

Minimalisme: Menys és més

El minimalisme es defineix clarament com un corrent artístic aterrada als anys 60 i encaminada per Richard Wolheim, filòsof britànic defensor de l'art visual. L'objectiu principal del terme minimalism es centra en utilitzar el mínim, és a dir, només elements fonamentals, evitant l'acumulació d'objectes.

Els espais són molt importants per a les llars amb aire minimalista. No obstant això, els llocs reduïts no són cap barrera per a la tendència que lidera a l'època moderna.

Amb el pas dels anys, aquest art en què "menys és més" s'ha anat adaptant a diferents estils, tradicions i disciplines com és la moda i la gastronomia. Per això, és molt comú trobar aspectes minimalistes en diferents sectors.

 

La base de la calma

L'ordre i la perfecció són algunes de les sensacions que ens transmeten les estructures de les cases minimalistes. Parets recobertes de la puresa que ens encomana el blanc contrastades amb racons en els quals predomina el negre o el gris perla.

Per aconseguir un ambient més apropiat evitarem, en la mesura del possible, una sobrecàrrega de portes, optant per enllaçar diferents zones de l'habitatge com podrien ser la cuina i el saló. D'altra banda, podem aconseguir un aspecte més elegant amb portes "al descobert" o simplement deixant al nu una part de la paret.

 

Mobles a 90 graus

El mobiliari en el món de l'interiorisme és un dels recursos amb més transcendència per canviar la visió del nostre habitatge. Línies rectes, elegants i simples són alguns dels trets més característics dels mobles minimalistes. Predominen els tons com el marró fosc, beix, negre, blanc i gris perla.

Cal destacar que no sempre ens haurem de prendre al peu de la lletra la perfecció de mobles amb línies a 90º. Podem decantar, per exemple, per piques i cadires ovalades que li donin un toc distintiu i únic.

Peces baixes amb potes metàl·liques o de vidre són el must de l'art modern, sense oblidar-nos del sistema d'obertura touch que es presenta com una tendència molt prometedora.