arrow Blog

L’estil rústic, en alça

Pau, tranquil·litat, benestar... només són alguns dels adjectius que s'utilitzen per expressar les sensacions que desprenen aquells immobles d'alt standing decorats al més pur estil rústic, el qual segueix guanyant adeptes tot i el pas del temps.

Tot i que en el passat aquest tipus d'habitatges es caracteritzaven per estar ubicats a zones envoltades de natura, avui en dia ja no és un requisit sine qua non. Tot això, gràcies al poder que exerceix la decoració d'interiors, que permet transportar als inquilins a diferents ubicacions, i fins i tot èpoques, sense necessitat de moure’s del mateix lloc.

A dia d'avui, hi ha qui opta per decorar tota la casa sota aquest mateix estil. D'altres, en canvi, prefereixen apostar per un sol espai que, per norma general, sol ser el saló.

 

Materials càlids i colors suaus

Per evocar aquest ambient tradicional, amb lleugers tocs campestres, és important tenir cura dels materials que s'han d'utilitzar. Els més recurrents són la fusta, la pedra, el vímet i el fang, que solen combinar-se amb tèxtils com el cotó, el lli o la llana. Aquesta fusió aconsegueix crear un ambient idoni en el qual tots els elements romanen en perfecta harmonia.

Cal tenir en compte que, a l'hora d'escollir els colors, és convenient utilitzar tonalitats relacionades amb la natura: el marró de la terra, el verd dels arbres o el blau del cel, en les seves variants més suaus.

 

Elements decoratius

Per aconseguir un estil rústic, relaxat i amb personalitat és convenient fugir de l'abundància, deixant de banda tot allò que pugui considerar-se recarregat.

Preferiblement cal apostar per elements simples que romanguin en sintonia amb el mobiliari i la distribució de l'espai, amb l'objectiu de trobar l'equilibri perfecte. Els llums de vímet, els marcs en fusta desgastada, la vaixella de ceràmica o les plantes són només alguns dels imprescindibles que no poden faltar en un habitatge de luxe d'aquest tarannà.