arrow Blog

L'estil minimalista

El minimalisme és un estil de decoració que s’inclina per la simplicitat i la funcionalitat dels elements que conformen la llar a la recerca de serenitat i benestar. Son espais que pretenen ser moderns i senzills, però sense descuidar l’estil.

 

Menys és més

La decoració minimalista procura allunyar-se d’aquells elements innecessaris i conservar els imprescindibles per a que cada espai sigui pràctic. Deixant de banda elements prescindibles aconseguirem que els nostres espais semblin més amplis, nets i eficients.

Per això, buscarem habitacions buides que no tinguin excessos decoratius i que no ens provoquin una sensació de sobrecàrrega. El color blanc, la llum i la fusta aportaran elegància, avantguarda i calidesa a la nostra llar. No es tracta de renunciar a l’estil, sinó de treure-li el màxim profit a la casa sense carregar-la.

 

Mobiliari simple i funcional

Per a la selecció dels mobles ens centrarem en incorporar únicament aquells que son necessaris i utilitaris. Els dissenys minimalistes es caracteritzen per formes geomètriques simples, sense gaires detalls, amb colors neutres i que encaixin amb altres peces.

Per mirar de guanyar espai i simplicitat, podem optar per mobles multi usos, com sofàs que es converteixen en llits per a la cambra dels convidats, tamborets que es pleguen o taules que s’engrandeixen si necessitem rebre visites. Procurarem en tot moment d’evitar acumular mobles innecessaris i que sobrecarreguin l’espai. 

 

Materials senzills

Si volem aconseguir un veritable estil minimalista hem de cuidar també els materials que escollim per a la decoració. Optarem per elements llisos, senzills i el més natural possibles.

Per això les fustes amb tonalitats clares com el bedoll, l’auró o el bambú, poden ser perfectes per decorar pisos i parets de la nostra llar. Aconseguint així una sensació d’uniformitat i neteja molt característics.

Els finestrals grans amb vidres que permetin l’entrada de llum natural, aportaran claredat i amplitud al nostre espai. Escollirem llums de peu minimalistes per portar il·luminació a aquells racons més foscos o senzillament espelmes, procurant no perdre l’essència que caracteritza a aquest estil.