arrow Blog

L'auge de l'estil Zen

La tendència Zen inspirada en l'estil oriental es basa en un ambient harmònic i s'associa a conceptes com tranquil·litat, ordre, pau i simplicitat. Aquest concepte es tradueix com "meditació" i és originat per l'escola del budisme, on es justifica la decoració amb figures de Buda, pedres i plantes. La tendència Zen no només es basa en llocs tranquils i simples, sinó també es centra en un estil de vida.

 

Estilisme

Les llars a l'estil zen tenen molta connexió amb la naturalesa i mostren gran compromís utilitzant colors terra combinats amb blancs, beix, grisos i algun rosat. El terra de fusta o gris ciment són opcions assegurades per lluir la teva casa al pur estil zen, i sobretot no t'oblidis d'utilitzar mobles simples, amb línies ben acabades. La simetria i la neteja són pilars molt importants per respirar serenitat i aconseguir la relaxació completa de la teva pròpia ment.

La decoració en excés no és una opció per aconseguir aquesta harmonia a la qual es vol arribar, per això es redueixen al mínim els objectes decoratius que puguin dispersar la ment.

 

Tocant al terra

El mobiliari és una reflexió de l'estil personal de cadascú, escollint llits tatami o futons com a manifestació de l'expressió zen. El descans personal és un concepte essencial a la filosofia budista en habitacions simples, ordenades i amb elements molt minimalistes.

 

Respirant la calma

Els mobles fets d'elements naturals com el bambú i la fusta ocupen el número u de prioritats de la llar. Plantes com bonsais, gerros, ceràmica, fonts i elements amb ratan, vímet i bambú reneixen per aconseguir un disseny net i lliure d'estrès. L'olor a natura ens ajuda a traslladar el nostre cos a un ambient de relaxació recorrent a olis, fragàncies naturals i encens suaus.