arrow Blog

Informació bàsica per encertar amb la teva façana

Gracies a la gran quantitat de portals que tracten temes d’arquitectura, disseny, interiorisme i demés, estem perfectament informats sobre les últimes tendències interioristes, els millors complements i colors per a cada tipus d’immoble, els mobles més cobejats, etc. No obstant, poques vegades rebem informació sobre les façanes més importants del S. XXI.

Per aquest motiu avui parlarem d’algunes de les millors opcions per a façanes així com de les seves qualitats per aconseguir un toc únic i molt especial.

Si ens remuntem diverses dècades enrere, la percepció sobre la façana es basava en la necessitat de cobrir l’espai personal amb la fi de crear un nínxol familiar. Això, feia que no es veiessin les façanes com un element estètic de l’habitatge.

A mesura que hem evolucionat han entrat en joc amb conceptes com el disseny, l’arquitectura i l’estètica, la nostra perspectiva ha donat un gir de 360º.

 

Modern Structures

Les façanes es caracteritzen per ser una de les zones on el primer impacte visual ho és tot. La façana transmet una primera impressió sobre l’habitatge, i inclús pot ajudar-nos a veure que hi ha dins.

Actualment i des de ja fa uns pocs anys, veiem façanes amb acabats de 90º, línies rectes i una estructura molt cúbica. Les formes minimalistes proporcionen elegància i modernisme; un exemple d’això el trobem en els sostres inclinats.

Una altra tendència que desborda en les façanes actuals es basa en la unió de diferents blocs en forma de cub, de menor a major grandària creant un efecte pyramid.

 

Paleta de materials

El ventall de materials i recobriments per les parets exteriors és infinit. No obstant, els més emprats per donar lloc a creacions de façanes espectaculars són la pedra, la fusta, el ciment, el metall, el vidre i el maó.

La pedra envernissada de blanc combina a la perfecció amb la fusta; el ciment juntament amb els maons i algun recobriment amb relleu, formen un tàndem fantàstic i el cristall juntament amb la pedra natural i el metall són el mix idíl·lic.