arrow Blog

Estil Avantguardista, un clàssic en el disseny dels habitatges actuals

Al llarg de l'última década, l'estil avantguardista s'ha convertit en un dels més recurrents a l'hora de dissenyar i decorar una casa.

Aquesta tendència, que ha anat guanyant adeptes durant els últims anys, trenca amb la tradició i aposta per línies modernes i actuals, d'acord amb els nous estils de vida de la societat. I és que els canvis d'hàbits en el nucli familiar, així com la transformació digital per la qual estem travessant, són només algunes de les causes que han provocat un trencament amb els estils precedents. 

 

Icones avantguardistes

Des de finals dels anys vint, l'arquitectura avantguardista ha anat prenent protagonisme i, amb el pas del temps, s'ha consolidat gràcies a icòniques figures com Le Corbusier, que va convertir la seva casa de Poissy - coneguda com a Vila Savoye - en una de les més representatives del moviment a França.

Aquesta mateixa, igual que totes les que l'han seguit, es va caracteritzar des d'un primer moment per la utilització de formes geomètriques senzilles - alhora que simples - en espais amplis i lluminosos amb l'objectiu de crear zones confortables i organitzades.

 

Materials i colors

Pel que fa als materials, i malgrat que periòdicament el món del disseny experimenta canvis i innovacions, prevalen l'acer, l'alumini, el PVC i la fusta sobre qualsevol altre material. D'aquesta manera sempre s'ha volgut potenciar un estil modern i fins i tot, en algunes ocasions, futurista.

Aquests materials es combinen amb colors neutres, apostant per parets blanques que aporten llum a l'espai i, en conseqüència, provoquen una sensació d'amplitud.

En aquest context, la casa Schröder, construïda el 1924 a Utrecht (Països Baixos) i considerada una de les obres arquitectòniques més important de Gerrit Rietveld, és un clar exemple que, a principis de la dècada dels vint, ja deixava entreveure alguns dels trets més simbòlics del moviment de les avantguardes.

 

Moviment inspirador

Cenyint-se a la premissa "menys és més" l'estil avantguardista ha anat guanyant terreny, alhora que adeptes, al sector de l'arquitectura i el disseny, passant a ser un moviment purament inspirador que va més enllà del que és funcional i estètic.