arrow Blog

El més important sobre les cuines obertes

Les cuines obertes són una tendència molt actual del segle XXI que consoliden el open concept com estil contemporani. Veurem les diferents formes de crear espais oberts unint el nucli de la llar amb els salons per donar lloc a habitacions més amplies.

La presencia d’un ambient més descobert implica alguns reptes. Prestarem gran atenció a la decoració de les zones comunes per trobar una amortització que s’atribueixi a la modernitat i al confort.

 

Friends&Family

Aquesta tendència és ideal per habitatges més petits – tipo loft – i cases amb grans espais. De la mateixa manera, facilita la interacció dels familiars i els invitats que s’allotgen en les diferents zones de la llar.

En les cuines obertes es donarà molt d’èmfasis a l’illa central com element clau per a transmetre disseny i frescor. Sense cap dubte es considera una de les zones més importants, ja que tot transcorre al seu voltant.

 

Compartint espais

Quan creem zones obertes podem optar per diverses opcions: buscar un contrast de colors i materials per distingir els diferents espais o bé escollir una similitud, amb una mateixa línia estètica.

Aquells qui prefereixin una diferenciació entre estàncies, tot i que comparteixin el mateix espai, poden apostar per terres mixtes, parets de diferents colors o inclús l’ús de diferents materials. Per exemple, una cuina blanca amb elements metàl·lics i un saló modern amb tons obscurs i terra de fusta.

Pel contrari, si busquem una continuïtat entre espais cal tenir en compte l’ús dels colors. El blanc, el beix i tons terra donen molta calidesa i harmonia aportant una sensació d’ordre i neteja.

 

El nou rústic-modern

Si ens centrem en la zona de la cuina podem veure un ampli repertori d’estils: des de cuines industrials i surrealistes fins a delicats taulells i fogons minimalistes. No obstant això, d’avui endavant, veurem que l’estil rústic-modern conquistarà les noves propostes de cuines, fent front a la tendència in-city life.