arrow Blog

Decoració pels nens

La decoració és un punt clau i que cal tenir en compte quan un entra a viure en un nou habitatge. Gràcies a ella es poden aconseguir espais únics i meravellosos - indiferentment de si l'espai del que disposem és gran o més aviat petit -.

En aquest post ens centrarem en les habitacions per a nens atès que, des de ben petits, és recomanable que disposin d'un espai propi en el qual es sentin còmodes. Un espai amb tons clars, llum natural, zona d'estudi... són alguns punts clau que no s'han de passar per alt atès que, ben treballats, poden repercutir positivament en el menor

 

Distribució de l'espai d'estudi

És necessari que tots els nens sempre disposin del seu propi dormitori i, a més, d'una zona habilitada per a l'estudi. Aquesta última pot trobar-se dins de l'habitació o bé en una altra àrea de l'immoble.

Els pares són els que decideixen en funció del que creuen més òptim. Una zona d'estudi en la seva pròpia habitació els permet estar més còmodes, relaxats i sense soroll. No obstant això, als pares els impedeix tenir-los molt vigilats. En canvi, si la taula de treball es troba a la sala, sí es pot exercir més control sobre els petits, per saber què estan fent.

 

La importància de la llum

Dir que els nens es distreuen amb molta facilitat és una realitat que tots coneixem. Per això, cal que el lloc habilitat pel seu estudi contingui les mínimes distraccions possibles i, si pot ser, disposi de llum natural.

Com més còmode i agradable sigui el seu espai, millor. Una taula gran, una butaca còmode, prestatgeries per tenir ordenats llibres i altres materials...

 

El seu petit gran espai

Perquè el seu espai sigui únic cal tenir en compte diversos factors:

  • Que sigui lliure de soroll i distraccions: sense tele, música, videojocs o altres distraccions d'aquest estil
  • Que disposi de tot el material necessari a mà (llapis, llibres, colors, cola, tisores...)