arrow Blog

Decoració de fusió: African-chic

Àfrica, el supòsit continent progenitor de la història de la humanitat conté una gran història i és un gran influent en el món de la decoració d’interiors i del disseny arquitectònic. Una dosi de cultura africana fusionada amb una estètica mediterrània reflecteix l’excel·lència d’una disciplina que ens uneix a tots: l’art.

A continuació especificarem algunes de les pautes per aportar un aire africà i actual a la llar, amb la gran riquesa que posseeixen les terres del continent veí.

 

Decoració ètnica

Una de les principals característiques de l’estil africà és la seva capacitat per crear peces úniques i emblemàtiques. L’ideal és combinar alguns dels millors objectes de la cultura africana amb una estructura moderna i minimalista per generar un ambient càlid i agradable.

Alguns elements com les màscares cerimonials, els barrets juju, els instruments musicals, les figures humanes, les plomes, les fotografies simbòliques d’elefants i els braçalets són únics i clarament marquen la diferencia, amb altes dosis d’estil ètnic.

Per evitar un ambient molt abarrotat, és recomanable optar per parets blanques amb algun detall en negre, com per exemple les vores dels finestrals. També és important donar èmfasi a les plantes, símbol representatiu per l’afecte sobre la natura a l’Àfrica.  

 

Els colors de la tribu

Els colors del cor d’Àfrica es vinculen a la riquesa de les seves terres fèrtils, per això és comú utilitzar tons com el vermell, groc, daurat, ocre i marró en totes les seves variacions. En algunes ocasions també es possible trobar el color verd amb una propensió molt fosca.

Aquests colors es veuen representats en catifes, figures decoratives, mobles i mantes d’adorn.

 

Materials en combat

Els materials naturals són una condició per l’estil africà, d’aquesta manera, buscarem mobles elaborats amb vímet, banús, rotang i fusta d’origen 100% natural.

En canvi, per elements decoratius prevaldran les pells, l’argila, la ceràmica, els ossos d’animals, els teixits bogolans i les fulles de ràfia, entre molts altres materials.