arrow Blog

Cuina oberta: avantatges i inconvenients

El que va sorgir com una forma de maximitzar l'espai de les cuines a principis del S. XXI, recentment s'ha convertit en una tendència que va sumant adeptes progressivament. Optar per una cuina oberta té avantatges i inconvenients així que, abans de començar la reforma d'aquest espai, cal informar-se correctament per prendre la decisió més adequada en funció de les característiques i necessitats de cada un.

 

Cuina oberta, disseny i espai

Espai. Sens dubte, es tracta de la característica més valorada d'aquest format de cuina tan actual. El fet de prescindir d'una paret que separi dos espais diferents - habitualment cuina i saló - ens permet aconseguir un espai obert molt més agradable i confortable en el qual la distribució del mobiliari no aclapara.

Normalment, per delimitar els dos espais s'opta per una barra americana. Aquest tipus d'obra dóna la possibilitat de cuinar sense perdre de vista a possibles convidats que estiguin gaudint d'una agradable xerrada al sofà del saló.

 

Cuina oberta i els seus desavantatges

Malgrat el disseny modern i actual de les cuines obertes, cal destacar que aquesta moda tan actual que ha aconseguit ser tendència a les últimes dècades pot tenir alguns punts negatius.

Les olors són una de les grans desavantatges. I és que, atès que no es compta amb una paret o estructura que separi la cuina de la zona d'oci de l'immoble, és important disposar d’una gran campana extractora de qualitat que sigui capaç d'eliminar totes les olors. No obstant això, per a aquells que no cuinin mai a casa no suposa cap problema. Per això, cada cas ha d'analitzar-se individualment.

Abans de decidir quin format de cuina és el més oportú per implantar en el nou habitatge, és important avaluar detingudament els pros i els contres de la cuina oberta.