arrow Blog

Com aconseguir un estil nòrdic senyorial

La tendència per presentar la teva llar de la millor manera porta el nom d'estil nòrdic. Sorgida del fred de Finlàndia, Noruega, Suècia i Dinamarca de principis del segle XX, ha acabat sent la joia de la corona per a la decoració d'interiors a nivell europeu i fins i tot mundial.

A aquest estil se li afegeix un aire una mica senyorial amb espais regis restaurats per adquirir més presència. A més, es recalca la llum com un recurs essencial per als països nòrdics europeus. D'aquesta manera, es busca contrarestar la poca lluminositat que pot haver-hi en aquests llocs freds amb colors clars, sobretot en parets.

 

Un focus casolà

Com hem esmentat, la foscor no és una opció per a una casa nòrdica. El blanc, líder en la gamma de colors, s'acompanya de gris i beix. No obstant això, el negre pot ser una altra alternativa per crear un ambient més sofisticat.

D'altra banda, optarem per tons marronosos amb una tendència més viva, escollint el Haia i el Bedoll per a mobles i sòls.

 

El disseny geomètric dels teus racons

Contemplem formes rectes i simples amb sinuoses corbes transmetent practicitat i ordre. Aquests perfils els veurem plasmats en taules, armaris, catifes i sobretot a la cuina. Un lloc on la simetria lineal té molta transcendència.

Pels que tinguin dubtes a l'hora d'escollir un model de cadira hi ha l'opció de l'Eames Plastic Chair, un èxit dels dissenyadors Charles i Ray Eames, que recrearan la llar al més pur estil nòrdic.

 

El mix club

Visitem el club més vintage per donar-li un toc especial a la nostra llar. Es dóna la benvinguda a peces amb estils alternatius per donar-li un toc personal. Busca algun sofà de l'estil Chester i deixa que el teu saló brilli per si mateix.