arrow Blog

A la recerca de la felicitat

El hygge és un concepte sorgit a Dinamarca que persegueix el benestar en tots els aspectes. Els llargs i foscos hiverns del nord obliguen als escandinaus a passar més hores a l’interior de les seves cases. Per això, el hygge posa l’atenció en crear espais íntims amb una decoració que ens faci sentir relaxats i en harmonia, i perquè puguem deixar de banda totes les preocupacions del dia.

A la llar, el hygge pretén identificar i potenciar aquells elements que ens envolten en sensacions positives i de benestar. Per això, el primer es crear un espai que ens resulti acollidor i en el que puguem sentir-nos a gust, tant en solitari com en família.

 

Ambients càlids

Els danesos rebutgen les persianes per aprofitar al màxim l’entrada de llum natural en les seves llars. La llum natural és positiva per recarregar l’energia de les persones i influeix en el seu estat d’ànim i benestar. Unes cortines de tela de cortineta seran perfectes per deixar passar la llum del sol i guardar la intimitat.

Quan la llum natural no sigui possible, incorporarem espelmes o encendrem la xemeneia per aconseguir un ambient càlid i acollidor. Per la llum artificial, les bombetes blanques regulables emetran una llum més difosa que ajudarà a crear un ambient tranquil i agradable.

Unes parets amb colors clars, com blanc, beix o gris clar, donaran una sensació de minimalisme a l’estil nòrdic i ajudaran a crear una atmosfera serena i lliure d’estrès. L’ordre i l’organització són imprescindibles per simplificar el dia a dia i aconseguir la tranquil·litat.

 

Harmonia amb la naturalesa

La naturalesa és l’aliat perfecte en la recerca del benestar i el plaer. Les plantes en taules o penjants t’ajudaran a conectar amb l’entorn natural i a gaudir d’una apassionant sensació de benestar.

La fusta és una altra forma d’estar amb consonància amb lo natural, per això buscarem terres i mobles amb tons suaus d’aquest element. A més, incorporarem alguns coixins, mantes i catifes de materials suaus i tèxtils naturals com la llana o el cotó, que aportaran textura i color a la decoració.